Anna Ekesiöö – M.Sc. Applied Economics and Finance

  • by

1.Vad läser du för program på CBS?
Master i “Applied Economics and Finance”.

2. Vad tycker du är det bästa med programmet?
Att man läser kurser som är användbara för framtida arbetsliv. Man arbetar mycket i excel och lär sig renrätt ekonomi och finans. Det är mycket tal och matte och inte så mycket “abstrakta management kurser”.

3. Varför valde du att söka till CBS?
Jag har tidigare läst i Lund så jag ville plugga min master i en lite större stad. Först tänkte jag läsa i Stockholm men jag hittade inte riktigt något program som jag ville läsa. Då kom jag att tänka på CBS. CBS har ett rykte av att vara en väldigt bra skola och jag kunde gärna tänka mig att bo i Köpenhamn.

4. Har du några tips till nya studenter som vill börja studera på CBS?
Kolla igenom antagningskriterierna ordentligt så att du är säker på att du har alla kurser som krävs för det program du vill söka. De är väldigt petiga med detta. Jag saknade exempelvis 2,5 poäng i Organisationsteori vilket jag fick komplettera med på Stockholms Universitet innan jag började på CBS.

5. Vad är fördelarna med att studera i Köpenhamn?
Köpenhamn är en väldigt härlig stad att bo i helt enkelt. Om man inte vill studera i en renodlad studentstad är Köpenhamn perfekt. Det är en storstad men den har en väldigt avslappnad karaktär med mycket stadsliv, barer och cafeer.