Laura Werup – B. Sc. International Business and Politics

  • by

1.Vad läser du för program på CBS?
Jag läser BSc. IBP – Bachelor of Science i International Business & Politics.

2. Vad tycker du är det bästa med programmet?
IBP är det självklara valet när man är intresserad av business, nationalekonomi och till viss del matematiska ämnen, såväl som de mer mjuka sidospåren inom statsvetenskap, sociologi och management. Det är ett program som ger en extremt god kunskap om omvärlden, en bas för att utveckla analytisk förmåga såväl som ekonomiskt resonemang. Det bästa med IBP är bredden av områden vi fördjupar oss i, och att man kan hitta sin egen nisch i varje kurs. Även för att det är så internationellt och lockar studenter från hela världen, samt engagerade professorer.

3. Varför valde du att söka till CBS?
För min del stod det mellan handelshögskolan i antingen Stockholm eller Köpenhamn. Jag hittade IBPprogrammet och fastnade direkt för att få plugga ‘det det bästa av båda världar’ av ekonomi och statsvetenskap, istället för bara 100% av det ena eller det andra, motsvarigheten av program finns ju inte riktigt i Sverige. CBS internationalitet var också en faktor som lockade; att jag kunde läsa allt på engelska och gå på en skola som även utanför norden har ett gott rykte och en bra ranking. CBS har dessutom riktigt bra partnerships med andra universitet som ger en goda möjligheter till att åka på exchange och det finns också möjlighet att tillgodoräkna en termin om man får möjligheten att göra ett internship.

4. Har du några tips till nya studenter som vill börja studera på CBS? 
Börja i tid med ansökan och våga fråga gamla CBSare om råd när du ska skriva motivational letters eller få hjälp med att hitta rätt bland programmen – det finns en hel del! Rent praktiskt, fastän man läser allt på engelska på de internationella programmen, så är det en fördel är om man tar sig tid och lär sig danska, då blir livet både enklare och framförallt roligare! För övrigt så är boendesituationen i Köpenhamn lika värdelös som i alla huvudstäder, så börja leta boende i tid och gå ihop med andra som också vill över sundet och ta kontakt med alla ni överhuvudtaget kan tänka er ha något tips.

5. Vad är fördelarna med att studera i Köpenhamn?
Köpenhamn är en grym stad med stor variation! Det finns något för alla och det är alltid något på gång, det är ju en Europeisk mini-metropol vilket man glömmer ibland. Det finns dessutom en öppenhet som jag har saknat lite på svensk mark, danskarna är nog lite mer rättfram och bryr sig inte så mycket som vi svenskar tenderar till att göra. En annan fördel, i och för sig utanför själva Köpenhamn, men väl värt att notera är närheten till flygplatsen – på 20 minuter står du på Kastrup och har hela världen framför dig.