Linn Ekegren – M.Sc. International Marketing and Management

  • by

1.Vad läser du för program på CBS?
Jag läser en master i Economics & Business Administration med inriktningen International Marketing & Management (IMM).

2. Vad tycker du är det bästa med programmet?
Det bästa med programmet skulle jag nog säga att den går i linje med min bachelor jag läste på Handelshögskolan i Stockholm i Business & Economics med inriktningen Retail Management, fast IMM har ett internationellt perspektiv, vilket är väldigt roligt men framförallt nyttigt om man vill kunna jobba utomlands i framtiden.

3. Varför valde du att söka till CBS?
Förutom att CBS har ett bra rykte och en hög rankning, så lockades jag av den internationella miljön skolan erbjuder med studenter från stora delar av världen. I och med att CBS också har partnerskap med otroligt många och häftiga universitet från hela världen har man goda chanser att åka på utbyte.

4. Har du några tips till nya studenter som vill börja studera på CBS?
Go for it. De kommer inte att ångra sig, CBS är en fantastisk skola med många möjligheter. Förutom att man träffa otroligt många härliga studenter och inspirerande lärare så är skolan och miljön runtomkring otroligt fräsch och häftig att få vistas i. Skolan satsar också mycket på diverse företags- och karriärsutvecklingsevent för att ge studenterna möjlighet att bredda sina nätverk och få tips om jobbmöjligheter.

5. Vad är fördelarna med att studera i Köpenhamn?
Jag skulle säga att det är en stad som passar alla, framförallt studenter. Förutom att man cyklar överallt, vilket jag älskar så finns det alltid något att hitta på. Det vimlar av coola inrednings- och klädesbutiker och utbudet på restauranger, barer och nattklubbar är toppen. Köpenhamn är en otroligt vacker stad och danskarna är superhärliga.

6. Vad är Ditt bästa Köpenhamns tips?
Jag skulle nog säga alla matmarknader som poppar upp här och där. Favoriterna för tillfället är Copenhagen Street Food på Papireøen och lördags-matmarknaden i Kødbyen.