PwC: Advisory Trainee

  • by

Vad står överst på din önskelista när det gäller din framtid? Hur vill du utvecklas och vilka branscher eller affärsområden lockar? Och är du redo att ständigt lära nytt, tänka annorlunda och ta fram bättre, mer anpassade lösningar? Då kanske det är dig vi letar efter.

PwC har idag fler än 350 medarbetare i vår svenska Advisoryverksamhet. Vi erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom Corporate Finance och Consulting. PwC har genom Advisory Trainee skapat en unik tjänst som inkluderar enheterna Corporate Finance och Consulting. Under 12 månader kommer du som trainee att få uppleva en resa som tar dig genom Advisorys olika avdelningar och vidare till en avslutande utlandsvistelse i något av de 158 länder där vi finns representerade. Du kommer att ställas inför frågor som spänner från försäljningsstrategier till att realisera potentiella synergier efter en genomförd transaktion. Dessutom får du inblick i finansiella, operationella och strategiska utmaningar som företag möter i förändringsprocesser. Vi ser att du i framtiden har en nyckelposition inom Advisory och har utformat programmet därefter.

Arbetsbeskrivning

Internshipet sträcker sig över en intensiv period av två månader i sommar med ett uppehåll under fyra veckor. Syftet med internshipet är att studenterna ska få inblick i hur det är att arbeta som konsult inom både Consulting och Corporate Finance samt lära känna vår företagskultur. För rätt person är Advisory Summer Internship en stor möjlighet. Det är en chans att få arbeta i en mångbottnad verksamhet med internationell miljö och att lära känna PwC som en möjlig framtida arbetsgivare.

Din profil

Vi söker huvudsakligen dig som studerar till civilekonom eller civilingenjör och som i januari eller juni 2015 tar examen. Du är en professionell, driven och utåtriktad person med ett genuint intresse för områden inom Corporate Finance eller Consulting. Vi värdesätter goda studieresultat och att du har erfarenhet av studier eller praktik utomlands. Att arbeta inom Advisory förutsätter mycket stark drivkraft, eget ansvarstagande, initiativförmåga, stort engagemang och att du tycker om att jobba i ett högt tempo. För att trivas hos oss är det viktigt att du är utåtriktad och tycker om att knyta nya kontakter samt arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i varierande miljöer. Du är intresserad av att sätta dig in i nya branscher, marknader och förstå våra kunders verksamhet och behov. Du trivs i teamarbete och har en mycket god analytisk förmåga.

Din ansökan

Läs gärna mer om oss och hur vi hjälper våra klienter på www.pwc.com/se – men framför allt vill vi veta mer om dig. Registrera din ansökan med personligt brev och CV samt dina betyg från universitetet och gymnasiet. Vid frågor, vänligen kontakta jina.olgart@se.pwc.com.

Till ansökan