Filippa Torstendahl – B.Sc. Business Administration, Culture and Language

  • by

1. Vad läser du för program på CBS?
Jag läser mitt tredje år på Business Administration Culture and Language (Bachelor).

2. Vad tycker du är det bästa med programmet?
Det bästa med mitt program är att det är väldigt brett och täcker många områden såsom renodlade ekonomikurser, ekonomi ur ett politiks- och samhällsperspektiv och eftersom vi läser språk så inriktar vi oss på ekonomisk utveckling i de områden där vårt språk talas vilket är väldigt lärorikt.

3. Varför valde du att söka till CBS?
Under slutet av gymnasiet var jag helt förvirrad över vad och vart jag skulle plugga. Ekonomi kändes rätt på något sätt eftersom jag läste Samhällsekonomi på gymnasiet och tyckte det var helt okej men ville framförallt lära mig mer. Mitt intresse för CBS startades när folk i min omgivning, både i skolan och utanför, började prata om CBS och vilken bra skola det var/är och de olika utbildningarna den erbjuder. När jag sedan besökte Köpenhamn några gånger under hösten efter studenten, förälskade jag mig i staden och allt vad den innebär. Sedan hittade jag en utbildning som passade mig och mina intressen och därefter var CBS ett självklart val för mig.

4. Har du några tips till nya studenter som vill börja studera på CBS?
1. Res till Köpenhamn innan du bestämmer dig. Att trivas med skolan är självfallet super viktigt, men även om du kommer spendera många timmar i skolan så är det staden Köpenhamn du kommer uppleva, utforska och bo i. 2. CBS erbjuder många olika utbildningar på Bachelor nivå vilket förenklar att hitta ett program som passar en själv. Ta dig tid att jämföra programmen på skolans hemsida och fundera över ifall kurserna passar dig och dina intressen. 3. När du fått reda på att du kommit in, skynda fynda med bostad – det är inte lätt!

5. Vad är fördelarna med att studera i Köpenhamn?
Köpenhamn i sig är den största fördelen enligt mig! Staden har så mycket att erbjuda året om så man känner sig sällan rastlös. Utöver det tycker jag att den internationella miljön (trots stadens storlek) är väldigt rolig. Både skolan och staden generellt erbjuder en mix av olika nationaliteter och människor vilket skapar en rolig mix och härlig stämning.

6. Vad är Ditt bästa Köpenhamns tips?
Det är svårt för det finns så mycket olika bra och roliga saker att göra men det måste nog vara något kopplat till mat. Antingen matmarknaden i Kødbyen under sommarhalvåret, Papirøen vilket är öppet året om och Torvehallarna som är saluhallar och också öppet året om.
filippat