Thomasine Nilson Wrede – B.Sc. Business, Language and Culture

  • by

1.Vad läser du för program på CBS?
Jag läser BSc Business, Language and Culture med fransk inriktning.

2. Vad tycker du är det bästa med programmet?
Det bästa med programmet är att man får en väldigt bred uppfattning av många ämnen. Den innefattar internationell ekonomi, finans och politik, men även språk och kulturella studier. För mig som inte är säker på vad jag vill jobba med i framtiden är BLC perfekt.

3. Varför valde du att söka till CBS?
Eftersom att jag växt upp utomlands blev jag såld på att CBS har en sådan internationell miljö, men ändå bevarar den skandinaviska anknytningen genom att bl.a. anordna event med företag från hela norden. Att söka till CBS var ett sätt för mig att komma närmre mina svenska rötter, men ändå få ta vara på fördelarna som förekommer i internationella miljöer.

4. Har du några tips till nya studenter som vill börja studera på CBS?
Det är ett bonus om man redan har en viss erfarenhet inom en arbetsmiljö där man fått möjligheten att praktisera lite av det man kommer att studera. Detta ser inte bara bra ut i ens ansökning, utan kommer även hjälpa en genom studierna. Håll dig uppdaterad med världsfrågor och viktiga händelser inom olika företag! På så sätt kan du ta vara på alla gästföreläsningar som CBS, och inte minst Sweden Students, anordnar, och du har även en större chans att vinna de s.k. “case studies” som skolan organiserar.

5. Vad är fördelarna med att studera i Köpenhamn?
Köpenhamn erbjuder skojigheter för alla, vem man än är och vad man än gillar att göra. Springturer med randoms genom stan, pizzabruncher, kulturnätter, lakritsfestival… you name it! Danskarna är även bäst på att erbjuda grym klädes- och inredningsshopping, och att de älskar att suktas med tillbud (rea) på det mesta är ju inte helt fel. Om man är öppensinnad har Köpenhamn en hel del roliga möjligheter för alla att dra fördel av.